Kővári Béla: A bor filozófiája

95.000 Ft

Leírás

Nevem: Kővári Béla

Rólam: Villamosmérnök a végzettségem, de már nem gyakorolom a szakmát, csak a festésnek élek. Nem tartozom semmilyen irányzathoz. A technikát mindig az adott témához választom, amivel legjobban ki tudom fejezni világlátásomat.

Sokat kísérletezem, szeretek kipróbálni új anyagokat, új technikákat. Mint a legtöbb festő én is elsőként a saját élményeimből merítek témát, de több képemet inspirálta zene, vagy irodalmi mű, vagy egy talált tárgy, többször dolgoztam fel a klasszikus témákat is.

Elérhetőségeim:

A képről: A kép címe „A bor filozófiája” (50×40 cm, olaj, vászon)

A festményt Hamvas Béla azonos című könyve ihlette. Idézet a műből:

“Feltételezem, mindenki tudja, hogy a bor szőlőből készül. A szőlő pedig növény, a világ legcsodálatosabb teremtménye. Minden bor egyéni. Minden borban (fajta, évjárat, táj, föld, kor) megismételhetetlen és utánozhatatlan sajátos géniusz él. Azt mondom, hogy éppen úgy, mint a növény esetében, a nő titka is testének illatában van. A női test minden részének különös illata van, s ezt mással összetéveszteni nem lehet. Szívja csak be a nő ajkának illatát és elemezze csak egy kicsit, hogy mi van benne: huncutság, fecsegés, kihívás, csábítás, cukor, szédület, mámor, tűz, örvény, ragyogás, komiszság, méreg, aljasság, kéjvágy.” /Hamvas Béla

A kép ára keret nélkül: 95.000,-Ft, kerettel: 110.000,-Ft