Kovács Judit: Préselés után

37.000 Ft

Leírás

Kovács Judit: Préselés után című festménye (40x50cm, olaj, vászon)

RÖVID TÖRTÉNETEM

Kovács Judit vagyok Zalaegerszegről, 2017 februárja hozott fordulópontot az életemben, amikor a több évtizedes olaj és gáz ipari nagyon komoly tervező mérnöki munkát befejeztem és „véletlenszerűen” elkezdtem foglalkozni a képzőművészettel, amihez a mérnöki precíz gondolkodásomat is kicsit át kellett alakítanom.

A képzőművészetben élés sok izgalmas napot követelt számomra, s én ezt komoly kihívásnak tartottam, melyre a kreatív munka abbahagyása után nagyon vágytam.

Nagyon sokat képezem magam művészeti könyvekből, videókból, tárlatok megtekintéséből, festő táborokból, s nem utolsó sorban a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban működő Dienes festőkörhöz való csatlakozásból, ahová rendszeresen jártam/járok, Dienes Gyula művész tanárhoz. A kedves kis közösség még inkább sarkalt az alkotásra. Tartom a kapcsolatot Nagy Krisztián festőművésszel is, akitől nagyon sok gyakorlati segítséget kaptam.

Vázlatokat készítettem, tanulmányoztam az emberi testet, az épületek perspektíváját, amely az eredeti szakmám miatt nem állt távol tőlem. Csak festettem, festettem s egyre több alkotásom született, amelyeket kitettem az otthonunkba és tanulmányoztam, javítgattam. Törekedtem minél nehezebb   és minél változatosabb témát lefesteni.

Szerencsémre a férjem, aki megszállott fotós sokat segített részben a témák megtalálásában, amelyeket meg is örökített, valamint az építő kritikájával tökéletesíthettem az elkészített alkotásaimat.

Több mint 10×10 azaz 100 festményem fent van a Fné Kovács Judit facebook oldalamon, amelyet egy festő ismerősöm Homoki Imre kérésére mutattam be.

Eddig festettem akrillal, akvarellel és most olaj technikával.

Grafikai képeket is készítettem.

Az utóbbi három évben 9 kiállításom volt (Zalaegerszegen, Andráshidán, Keszthelyen, Hévízen), abból 4 volt önálló. Jövő áprilisban Szombathelyen lesz önálló kiállításom.A Keszthelyi Balaton Színházi kiállításomról zenés diafilmet készítettünk a férjemmel, amely szintén a face-book oldalamon most is megtekinthető.

Elérhetőségem:    

  • telefonszámom: +36302269084
  • e-mail címem:     tertraeder@t-online.hu